Crăciunul parcă nu e Crăciun fără un desert cu portocale 🍊 și, pentru că aroma lor intensă și acrișoară se completează cu dulceața merișoarelor, am făcut niște biscuiți delicioși 🍪.
Crăciunul parcă nu e Crăciun fără un desert cu portocale 🍊 și, pentru că aroma lor intensă și acrișoară se completează cu dulceața merișoarelor, am făcut niște biscuiți delicioși 🍪.
Încă de când am descoperit bomboanele Raffaello m-au fascinat, recunosc și de multe ori am făcut și în casă, pe vremea când pregăteam multe dulciuri „păcătoase”.
Obișnuiam să fac rețeta binecunoscută cu unt și lapte praf, printre alte ingrediente.
De data aceasta mi-am dorit să încerc varianta cu lapte condensat și tare bine am făcut căci seamănă muuuult mai bine cu varianta originală din comerț.
Cand iarna si craciunul bate la usa, atunci e clar ca acesti biscuiti nu trebuie sa lipseasca de pe masa.
Textura perfecta nu exi…, trust me.
Pentru că vă spusesem acum ceva timp că am realizat biscuiții populari special pentru un viitor salam de biscuiți, ne-am pus pe treabă și acum se pot bucura și cei mici de o variantă foarte sănătoasă a uneia dintre cele mai iubite amintiri din copilărie.
Anul trecut am încercat pentru prima dată să adaptez o rețetă de scones, pentru a obține o variantă babyfriendly. Cum vechiul telefon a suferit acum ceva timp un tragic accident, nu reușesc să mai găsesc fotografiile cu încercarea de atunci, când am folosit zmeură congelată, în loc de afine, cum am folosit acum.
Bine că rețeta a fost păstrată bine, căci am fost cuceriți cu toții. Nici nu știu de ce a trecut atâta timp fără să mai fac.
Pentru cine nu a aflat încă ce sunt scones, vă spun acum că sunt niște “biscuiți” cu care britanicii se delectează când savurează ceaiul.
Sunt delicioși, aromați, fragezi, mooooi în interior și cu o crustă foarte puțin crocantă la exterior.
Deși nu am folosit zahăr sau alt îndulcitor, vă asigur că sunt geniali.
Untul dă o aromă desăvârșită care invadează bucătăria în timpul coacerii.
Se pot servi simpli, cu sos de fructe proaspete, cu unt de arahide, cu iaurt sau alt derivat lactat, iar mămicile cărora le place cafeaua cu siguranță vor fi încântate să-i servească alături.
Că ne plac untul de arahide și cocosul, nu mai este un secret. Ceea ce nu știți este că ne place și halvaua.
Din experimentele noastre au rezultat, fără să intenționăm acest lucru, niște biscuiți „halva” ge-ni-ali.
Întâmplare mai mult decât fericită. De acum, va putea gusta și Cireșel, ocazional, un biscuite halva.
Spun ocazional întrucât biscuiții sunt foarte dulci, însă sunt o alternativă mai sănătoasă pentru noi cei mari, atunci când avem poftă de halva.
Daca aveti in plan sa pregatiti niste turta dulce cu miere pentru Mos Craciun, am pentru voi o reteta rapida si faina, aromata si usoara
Biscuiți fragezi și aromați. Se fac foarte ușor și sunt ideali pentru sărbători.
Deși am salvat multe dintre rețetele bunicii, bine păstrate de către mama în carnețelul personal, nu am reușit să fac până acum rețeta ei de turtă dulce de post.
Am adaptat-o puțin, în funcție de ceea ce aveam la îndemână și a ieșit o nebunie de turtă dulce, toddler friendly.
Cireșel m-a ajutat la decupat formele și a fost și primul care a dat verdictul.
Tare mândru și încântat a fost de rezultatul final, dar și de activitatea desfășurată împreună.
Aceste fursecuri fragede cu unt sunt foarte rapide și foarte apreciate.
O parte din cantitatea de făină poate fi înlocuită cu carob, dacă îi doriți colorați.
De asemenea pot fi glazurați la final, cu ciocolată pentru adulți sau cu carob și ulei de cocos pentru cei mici.
Sunt delicioși serviți la micul dejun cu un derivat lactat sau cu fructe.