Un chec foarte aromat si gustos, plin de savoare!
Un chec foarte aromat si gustos, plin de savoare!
Una dintre cele mai usoare reteta pe care o stiu de acasa de la mama mea. Dar am imbunatatit-o cu un sirop dulce, dulce si am ornat-o frumos pentru a se potrivi pe masa festiva de Pasti.
Am pregătit 12 prăjituri: 6 negre, 6 albe, cu apă de flori de trandafir, cremă de fructe (am folosit coulis de mure pentru cele negre, respectiv coulis de zmeură pentru cele albe), le-am decorat cu trandafiri din cremă și le-am ornat cu fructe și migdale.
Gustarea perfecta pentru weekend. Grase si pline de nutella, asa ca daca esti la dieta apasa pe butonul de „skip” 😀
Mereu mi-au placut checurile pufoase, aromate si umede. In zilele de post apelez la acest chec pufos. E o reteta foarte simpla. Cantitatile sunt pentru o tava mica, de aproximativ 18 cm.
Din seria deserturilor rapide si cu putin ingrediente, sunt si aceste chocolate cups. Sunt rapide si foarte aratoase. Le poti manca cu ochii :). Acest desert este si vegan .
Valentine’s Day este pentru mine o zi în care sărbătoresc iubirea.
Am pregătit pentru ai mei aceste brioșe cu blat pufos și aromat de lămâie, cu notă delicată de apă de flori de portocal, cremă de zmeură, cremă de fistic și le-am decorat cu zmeură (am pus câteva casolete cu fructe astă vară la congelator), fistic măcinat (eu am avut fistic crud pe care l-am curățat, l-am prăjit și l-am dat la râșniță) și dantele de zahăr. V-am prezentat data trecută dantele mele de zahăr verzi. Între timp, am mai pregătit altele colorate cu suc de sfeclă (cele roz), altele cu colorant (cele roșii).
Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun, o cină lejeră sau chiar pentru o gustare.
Cand aveti putin timp liber trebuie sa incercati acest chec cu ciocolata si alune, merge perfect si in zilele de post :).
Mi-a fost destul de greu să mă decid ce desert să pregătesc pentru seara dintre ani, dar cred că aceste brioșe o să dispară rapid de pe masă. Sub aspectul festiv se ascund niște brioșe de ciocolată moi și pufoase, umplute cu Nutella, decorate cu o cremă fină de ciocolată și o bomboană Ferrero Rocher deasupra.
Se servesc ușor, iar în interior am pus un strat surpriză, crocant și sărat, de covrigei.