Categorie: Ceva Dulce

Tort cu ciocolată și dantele

Cine ar ghici că în spatele unui decor delicat cu flori colorate și dantele de zahăr, se ascunde un blat de cacao, nu prea dulce, cu note robuste, însiropat cu cafea, umplut cu cremă ganache? Un echilibru între feminin și masculin, un fel de yin și yang.

Citește
 

Tiramisu La Pahar

Acest tramisu este o reteta rapida pentru cei lenesi:D, nu ca cea traditionala(adica lipseste oul). Reteta este pentru 2-3 pahare, in functie de dimensiunea paharului.

Citește
 

Fursecuri cu zmeură, portocală și ciocolată Ruby

Și așa am mai tăiat o rețetă de pe Bucket List-ul meu dulce. Rețeta pe care am încercat-o îi aparține lui Bruno Albouze ( @brunoalbouze ), un YouTuber popular și după mine un bucătar foarte talentat și creativ. Evident nu m-am putut abține și am făcut câteva modificări, să fie mai pe gustul meu 😀

Am înlocuit coaja de lămâie cu portocale roșii confiate, busuiocul cu fistic tocat și fiindcă nu irosesc niciodată ocazia să folosesc ciocolată, am presărat câteva picături de ciocolată Ruby, pentru un plus de aromă și culoare.

Citește
 

Lemon Curd/ Crema de lamaie

Aceasta reteta este dedicata celor care iubesc deserturile acrisoare ca si mine, dar si dedicata retetelor de tip „leftover”. Asa ca daca ai prea multe galbenusuri in frigider si nu stii ce sa faci cu ele, ei bine poti sa faci aceasta crema matasoasa de lamaie. Si cel mai bun aspect al acestei retete, este ca poate sa fie depozitata pana la 10 zile in frigider.

Citește
 

Tartă cu mere

Ai poftă de un desert gustos și sănătos ? Recomand să încercați această rețetă de tartă cu mere.

Citește
 

Granola cu ciocolata

Granola facuta in casa este o alternativa grozava la cerealele din comert, care desi sunt gustoase, sunt pline de zahar. Este micul dejun perfect sau gustarea delicioasa dintre mese, cu fructe proaspete, deshidratate, iaurt, lapte sau chiar si simple, pot fi un snack de neratat, mai ales cand au ciocolata din plin.

Citește
 

Prăjitură NUtella cu banane

Una dintre combinațiile mele preferate este Nutella cu banane. O combinație de vis, dar după puțină cercetare am descoperit că doar 13% din ingredientele folosite în această cremă, care produce foarte ușor dependență, sunt alune de padure, 9% lapte praf, 7.5% cacao, iar restul este zahăr și ulei de palmier. Aș spune că nu sunt cele mai bune procente pentru o cremă de alune… așa că am decis să fac o variantă cu mai puțin zahăr și mai multe alune, dar care să nu dezamăgească în gust.

Cred ca a ieșit destul de bine 🙂 Voi ce credeți? Merită încercată o variantă mai sănătoasă sau Nutella este o clasică de care nu trebuie să ne atingem?

Citește