Categorie: Garnituri

Varza de Bruxelles cu sos bechamel

Multa lume se teme de varza de Bruxelles pentru ca ar fi amara sau mai neplacuta la gust. Eu cred ca ii putem acorda o sansa in plus acestei simpatice legume. Pregatita bine are un gust mai mult decat placut si poate fi o garnitura perfecta pentru peste sau carne de pasare.

Citește
 

Mancare de bame cu ardei si praz

Nu multa lume mananca bame insa eu sunt una dintre cei care iubesc aceste legume. Am ales sa le gatesc alaturi de cateva legume si a iesit o mancare delicioasa de post. Evident, puteti pune alaturi si o friptura daca doriti.

Citește
 

Deliciu la cuptor cu cartofi si broccoli

Va invit la un preparat mai delicios decat puteti crede! Broccoli este ”prieten” bun cu cartoful in acest preparat care te va face sa mai ceri o portie. Acest preparat poate fi un mic dejun delicios, un pranz alaturi de o bucata de carne sau o cina lejera alaturi de o salata.

Citește
 

Cous-cous cu legume

Cous-cous-ul cu legume este o alternativă mai rapidă a clasicului orez cu legume. Este foarte versatilă, puteți scoate sau adăuga legume după preferințe. Se face foarte repede, este gustos și sănătos.

Citește
 

Cartofi noi pané, cu rozmarin și iaurt grecesc

Am pregătit această garnitură pentru o friptură, din cartofi fierți, pe care i-am dat prin ou, făină, pesmet, am condimentat cu sare și rozmarin și i-am servit cu iaurt grecesc.
Eu am folosit pesmet făcut în casă, este râșnit mai mare, e ușor crocant.

Citește
 

Cartofi noi la tigaie cu mazăre, sparanghel și mărar

Mazărea, cartofii noi și mărarul sunt doar câteva dintre ingredientele ce-ți umple bucătăria cu arome de vară ca în copilărie. Acest preparat poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau salată caldă și este compus din cartofi noi fierți, apoi trași la tigaie cu afumătură de casă, mazăre, sparanghel, toate aromate cu rozmarin și usturoi, la final garnisite cu mărar.

Citește