Categorie: Patiserie

Briose cu spanac

O reteta simpla, care va da ocazia sa fiti creativi si sa folositi ce ingrediente aveti prin frigider, ca si umplutura.

Citește
 

Cornuri cu vișine

Dimineață sau după amiaza, cornurile din aluat franțuzesc, umplute cu gem aromat, merg perfect alături de o ceașcă de cafea sau de ceai.

Citește
 

Aluatul de turtă dulce

Turtă dulce, o delicatesă tradițională, pregătită în diferite țări. Fragrant, moale, dulce, ele sunt adesea coapte sub formă de figuri diferite și servite la masa de sărbători.

Citește
 

Aluat opărit

Aluatul opărit este specific pentru prepararea eclerurilor și choux-urilor, prăjituri ce se consumă cu frișcă și creme ușoare.

Citește
 

Aluat fraged

Aluat fraged cu unt, o rețetă clasică, rețetă de bază, rețetă veche, rețetă simplă. Este genul de aluat care se poate folosi la tot felul de biscuiți, fursecuri, tarte și prăjituri.

Citește
 

Aluat dospit

Aluatul dospit este un aluat în componența caruia, pe lângă făină, lichide și alte ingrediente, se adaugă drojdia de panificație care, prin procesul de fermentare, creează o porozitate accentuată, un volum crescut și un gust caracteristic preparatului.
Exemplu : chifle pentru dimineață.

Citește
 

Bagels

Acești covrigi din aluat dospit, fierți în apă, iar apoi copți, sunt delicioși dacă se servesc proaspeți, umpluți cu cremă de brânză și somon afumat.
În New York sunt deosebit de apreciați.

Citește