Tarteletele sunt niște aperitive delicioase și aspectuoase, care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și nu numai.
Tarteletele sunt niște aperitive delicioase și aspectuoase, care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și nu numai.
O reteta simpla, care va da ocazia sa fiti creativi si sa folositi ce ingrediente aveti prin frigider, ca si umplutura.
Un twist al clasicului prepart spaniol, imbunatatit (zic eu) cu telemea romaneasca din belsug.
Aceste saratele sunt gustarea perfecta pentru musafiri. Merg perfect la un pahar de bere.
Dimineață sau după amiaza, cornurile din aluat franțuzesc, umplute cu gem aromat, merg perfect alături de o ceașcă de cafea sau de ceai.
Turtă dulce, o delicatesă tradițională, pregătită în diferite țări. Fragrant, moale, dulce, ele sunt adesea coapte sub formă de figuri diferite și servite la masa de sărbători.
Aluatul opărit este specific pentru prepararea eclerurilor și choux-urilor, prăjituri ce se consumă cu frișcă și creme ușoare.
Aluat fraged cu unt, o rețetă clasică, rețetă de bază, rețetă veche, rețetă simplă. Este genul de aluat care se poate folosi la tot felul de biscuiți, fursecuri, tarte și prăjituri.
Aluatul dospit este un aluat în componența caruia, pe lângă făină, lichide și alte ingrediente, se adaugă drojdia de panificație care, prin procesul de fermentare, creează o porozitate accentuată, un volum crescut și un gust caracteristic preparatului.
Exemplu : chifle pentru dimineață.
Acești covrigi din aluat dospit, fierți în apă, iar apoi copți, sunt delicioși dacă se servesc proaspeți, umpluți cu cremă de brânză și somon afumat.
În New York sunt deosebit de apreciați.