Categorie: Prăjituri cu Fructe

Galette cu mere

O poți numi galette, dacă dorești să aibă aerul sofisticat al bucătăriei franțuzești, sau poți să-i spui simplu tartă cu mere, dacă preferi sinceritatea autentică a unui desert rustic, ușor de preparat și repede de terminat (a se citi devorat).

La origini o celebră plăcintă franțuzească gătită în toate casele în zilele de sărbătoare, galette este un fel de prăjitură rustică, de formă rotundă, din aluat subțire, cu diverse umpluturi delicioase. Cea mai iubită versiune a galettei franțuzești rămâne tarta rustică cu marginile întoarse, umplută cu felii rumene de mere, înnobilate cu puțin praf auriu-roșcat de scorțișoară.

Rețeta extrem de simplă, chiar și pentru o novice în tainele bucătăriei, necesită ingrediente puține și necostisitoare, însă rezultatul final va umple toată casa de un miros ispititor, va transforma farfuriile în opere de artă, iar celor din jurul mesei le va aprinde scântei de încântare în priviri.

Citește
 

Ruladă de Crăciun: cu portocale și crăciunițe

Din seria rulade de Crăciun, am pregătit ieri una cu cremă mascarpone, frișcă și portocale, iar pentru aluat am folosit de asemenea suc de portocală și un desen cu crăciunițe, la care am muncit vreo oră, dar a fost distractiv. A ieșit pufoasă și parfumată, încercați și-o să vă placă! Am pudrat-o cu zahăr pudră cu aromă de rom, care în combinație cu portocala, a fost delicios!

Citește
 

Mere in foietaj

O bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat.

Citește
 

Cheesecake cu iaurt si mure

Un cheesecake foarte racoros si aromat. O metoda buna de a salva murele ofilite sau iaurturile incepute. Puteti inlocui biscuitii oreo cu biscuiti facuti in casa sau cu o alternativa mai sanatoasa pentru a obtine un desert baby Friendly.

Citește
 

Prăjitură cu prune și bezea

În weekend mulți dintre noi dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce și cum acum e sezonul prunelor, vă propun un desert minunat și foarte gustos: prăjitură cu prune și bezea. Blatul este foarte fraged și suculent, iar combinația cu prune și bezea este de vis.

Citește
 

Prăjitură Trio cu zmeură

Dacă dorești un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.

Citește
 

Prajitura cu afine si fulgi de migdale

O prajitura rapida, foarte gustoasa si aromata! Afinele sunt bogate in antioxidanti si vitamina C, dar contin si vitaminele A si E, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu şi cupru. Este bine sa introducem aceste fructe in alimentatia noastra!

Citește
 

Prăjitură cu caise și apă de flori de trandafir

Azi vă prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă florală discretă și am adăugat apă de flori de trandafir.
Am folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat, am folosit îndulcitor.

Citește