Categorie: Rețete Clasice

Mâncare de urzici (de post)

O reţetă de primăvară, potrivită pentru perioada Postului, mai puțin în Săptămâna Mare.
De obicei le pregătesc cu usturoi, ceapă și făină. Dar mama m-a sfătuit să le fac cu usturoi verde, fără ceapă și făină, că sunt mai ușoare așa. Știe ea ce știe, pentru că au ieșit foarte gustoase.
Le-am servit alături de mămăligă caldă și hrean ras.

Citește
 

Saratele cu telemea

Saratelele sunt o modalitate buna de a nu irosi resturile de branza. O reteta usoara care poate fi preparata impreuna cu cei mici sub diferite forme.

Citește
 

Cozonac

Este un cozonac pufos, aromat și are zahar într-o cantitate decentă, zic eu. 😊

Citește
 

Piersicuțele Copilăriei

Cu siguranță vă amintiți piersicile umplute cu cremă ale copilăriei, erau vedete incontestabile la orice petrecere și erau absolut speciale la acea vreme !

Citește