Categorie: Rețete fără Carne

Chiftele vegetale cu ciuperci

Acum ceva timp am pregătit aceste chiftele vegetale cu ciuperci.
În ultima perioadă am tot făcut diverse preparate complet vegetale, întrucât sunt zile în care eu nu consum carne, ouă și lactate.
Spre surprinderea mea, le iubește chiar și Cireșel, care nu este fan linte verde.
Din cantitățile menționate mai jos ies în jur de 50 de chifteluțe. Dacă vreți să faceți mai puține, înjumătățiți cantitățile.
Eu prefer să fac o cantitate mai mare, întrucât se păstrează perfect la congelator.

Citește
 

Crochete vegetale

Mi-am dorit să mai experimentez și alte preparate cu năut, așa că acum ceva timp am făcut niște crochete vegetale delicioase, zicem noi.

Citește
 

Salată grecească de paste

Să uităm de vremea de afară și să plecăm într-o vacanță culinară, în minunata Grecie, cu o salată grecească sănătoasă și plină de ingrediente mediteraneene: feta cremoasă, măsline kalamata și capere.

Citește
 

Souffle cu ghebe și gouda

Toamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.

Citește
 

Tartă cu gălbiori, brânză și ceapă caramelizată

Până recent, nu încercasem gălbiori, dar când le-am descoperit aroma subtilă și delicioasă, mi-au tot venit idei de combinații de ingrediente, așa că am dat la cuptor o tartă gustoasă cu gălbiori parfumați, brânze cremoase, toate completate de dulceața cepei caramelizate. Știu, nu e neapărat o rețetă ușoară, dar e pentru momentele de răsfăț și se combină de minune cu un pahar de vin.

Citește
 

Salată italiană cu penne

Colorată în culorile steagului Italiei, salata italiană croiește penne cu roșii zemoase, mozzarella cremoasă și măsline, toate fiind parfumate cu busuioc. Mmm…delicioasă, fresh și ușoară!

Citește