Un tort delicios!
Un tort delicios!
Un tort dulce-acrisor, o combinatie perfecta!
O prajitura de mure parfumata cu lamaie sub o prajitura de branza cremoasa si pufoasa.
De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și l-am decorat cu volănașe și trandafiri.
Tort de iarnă cu blat de nucă, cremă de vanilie şi cafea, îmbrăcat în frişcă. L-am decorat cu oameni de zăpadă, litere de ciocolată neagră, perluţe în culorile Crăciunului, fulgi mici din zahăr (cumpărate), dar şi cu brăduţi de ciocolată albă şi fulgi mari din fondant (făcuţi de mine).
Tortul nostru preferat!
Dacă este posibil, se lasă tortul să se pătrundă 1 zi, pentru a căpăta o aromă mai plină.
Ador turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta am pregătit un carusel prevăzut cu o cutie pentru bomboane. A fost nevoie de multă muncă și migală pornind de la măsurat, copt, pictat, teste cu glazuri (cel mai bun „lipici” rămâne ciocolata), asamblat și lipit și, mai ales, răbdare. Am avut și ajutor de nădejde de la tata și sora mea, la proiectat caruselul și asamblat. Am pregătit bineînțeles și o tavă cu figurine de mâncat, pentru pofticioși, pentru că de carusel nu se atinge nimeni, e ornamentul meu prețios acum.
Opțional, pregătești și o cutie pentru carusel, pentru a fi mai înalt, pentru un aspect mai frumos, dar și ca element surpriză: o cutie pentru bomboane. Să vedeți ce încântați vor fi cei mici!
Îmi plac torturile 3D, pe care să le poți admira din toate unghiurile, să fie cât mai reale. Îmi place să le surprind reacția celorlalți când tai tortul și felul cum se bucură de el. Am pregătit această căciulă cu pandișpan cu bombonele de zahăr colorate, răsfirate prin tot tortul pentru un efect frumos. L-am copt într-o formă tip dom si l-am umplut cu cremă de lămâie și l-am decorat cu cremă de mascarpone cu frișcă.
Am pregătit cu mult drag pentru ai mei un tort Brăduţ de Crăciun din foi de pandişpan, între care alternează cremele mele preferate: cea cu alune de pădure şi crema de ciocolată cu alune, înveselite cu aroma feliilor de portocală. L-am ornat cu frişcă pe care am colorat-o în verde cu puţin colorant alimentar. Nu este un verde intens pentru a nu depăşi dozajul de colorant. Şi cum orice brad trebuie împodobit, l-am decorat cu ornamente de sărbătoare: perluţe pe post de instalaţie, fulgi de zahăr ca ornamente, iar zăpada este din cocos. Nu am uitat de cadouri, pe-acestea le-am făcut din alune de pădure şi nuci trase în ciocolată albă, apoi date prin zahăr colorat, pe care le-am aşezat la bază.