Categorie: Vițel / Vită

Friptură de vită cu unt rumenit

Friptura la grătar este chiar mai bună atunci când este servită cu unt curat infuzat cu usturoi și piper negru! Obțineți aroma de unt rumenit imbatabil al unui Steakhouse Steak chiar pe tigaie FĂRĂ ca untul sa se scurgă!

Citește
 

Burger de casă

Cine nu iubește burgerii? Sau, mai bine zis, cine poate rezista tentației de a mușca cu nesaț dintr-o chiftea bine rumenită pe grill, acoperită de straturi multe de legume, cu sosuri delicioase, ce curg valuri-valuri între două jumătăți de chiflă albă și pufoasă?
Hmmm, numai gândul la așa minunăție ne face să încingem de grabă grătarul și să ne apucăm de treabă.
Pentru cei mai chipeși și gustoși burgeri, va fi nevoie să pui la bătaie ingredientele menționate alături.

Citește
 

Steak de vită la tigaie

Orice gurmand adevărat va ști să aprecieze corect priceperea unui bucătar după cât de bine gătește un steak de vită. A obține o friptură suculentă, gustoasă, cu textură și culoare perfectă poate reprezenta pentru mulți dintre noi o adevărată probă de foc în bucătărie. Și nu întâmplător am folosit această sintagmă, pentru că succesul preparării fripturii de vită depinde, într-o mare măsură, de cât de bine vei ști să moderezi iuțeala focului și de cât timp vei expune carnea la căldura din tigaie sau grill.

Carnea de vită nu este unul dintre ingredientele des folosite în bucătăriile românești, fiind considerată, în general, o carne dificil de preparat. Noi credem că e mare păcat dacă nu îi acorzi măcar o șansă să îți demonstreze contrariul.

Sunt câteva reguli de aur pe care trebuie să le respecți atunci când gătești vită, iar dacă vei ține cont de acestea, te vei bucura negreșit de un gust excelent, perfect echilibrat, demn de toată noblețea bucătăriei britanice sau de faima lipsită de modestie a unui steak gătit în stil american.

La rețeta propusă de noi, trebuie să alegi felii de antricot de vită rib eye.

Citește