Categorie: Aluaturi Dulci

Aluat opărit

Aluatul opărit este specific pentru prepararea eclerurilor și choux-urilor, prăjituri ce se consumă cu frișcă și creme ușoare.

Citește
 

Aluat fraged

Aluat fraged cu unt, o rețetă clasică, rețetă de bază, rețetă veche, rețetă simplă. Este genul de aluat care se poate folosi la tot felul de biscuiți, fursecuri, tarte și prăjituri.

Citește
 

Aluat dospit

Aluatul dospit este un aluat în componența caruia, pe lângă făină, lichide și alte ingrediente, se adaugă drojdia de panificație care, prin procesul de fermentare, creează o porozitate accentuată, un volum crescut și un gust caracteristic preparatului.
Exemplu : chifle pentru dimineață.

Citește
 

Gogoși Berlineze

Gogoșile berlineze clasice se umplu cu dulceață de caise.

Însă unora le plac mai mult umplute cu alt tip de dulceață, budincă de vanilie sau ciocolată.

Citește
 

Chifle de Duminică

Treziți-i pe cei dragi cu aroma acestor chifle tocmai scoase din cuptor.

Veți constata că se vor aduna degrabă la masă pentru a degusta delicioasa surpriză.

Citește
 

Pancakes cu banane si nutella

Clatitele au fost si vor ramane mereu slabiciunea oricarui iubitor de ceva dulce.

Cu aceasta reteta usoara, veti obtine cele mai gustoase si pufoase pancakes.

Citește