Categorie: Ceva Dulce

Biluțe proteice de vanilie cu diferite toppinguri

O explozie de culoare într-un desert sănătos, gustos și ușor de făcut. Aceste biluțe proteice te încarcă cu energie, doar privindu-le.

O variantă rapidă de desert, ușor de preparat, ce ajută la păstrarea mesei musculare, aduce răsfăț papilelor gustative și nici o modificare siluetei. 🙂

Citește
 

Brioșe festive Ferrero Rocher

Mi-a fost destul de greu să mă decid ce desert să pregătesc pentru seara dintre ani, dar cred că aceste brioșe o să dispară rapid de pe masă. Sub aspectul festiv se ascund niște brioșe de ciocolată moi și pufoase, umplute cu Nutella, decorate cu o cremă fină de ciocolată și o bomboană Ferrero Rocher deasupra.

Se servesc ușor, iar în interior am pus un strat surpriză, crocant și sărat, de covrigei.

Citește
 

Negresă cu ciocolată gold și fructul pasiunii

Această negresă este prăjitura pe care o fac cel mai des și asta din cauză că este rapidă și foarte versatilă. Fie că e simplă sau cu diferite toppinguri, nu a dezamăgit niciodată.

De data aceasta am decis să o învelesc în ganache de ciocolată gold sau ciocolată albă caramelizată ( nici nu pot să vă descriu această minunăție ) și fructul pasiunii.

Citește
 

Piersicuțe

În rețetele tradiționale, piersicuțele sunt umplute cu miez de nucă prăjită, cacao și rom. Dar parcă aceste arome nu se potrivesc cu esteticul acestor fursecuri așa că, am decis să fac o variantă diferită, mai delicată, și am folosit gem de piersici ca aromă de bază.

Citește
 

Chec cu mere și caramel vegan

După câteva zile foarte dulci am decis să reduc puțin cantitatea de zahăr rafinat pe care o consum și să pregătesc o serie de deserturi mai sănătoase.

Prima rețetă din această serie e checul cu mere și caramel vegan. O prăjitură densă și însiropată cu un gust subtil de mere, acoperită cu o ploaie de semințe și nuci și servită cu un caramel vegan, care este la fel de gustos ca rețeta clasică, dar cu mult mai puține grăsimi. 🙂

Citește
 

Prăjitură Trio Cioco

Pentru această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat foarte puțin cu lapte, apoi am adăugat 3 feluri cu ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.

Citește
 

Tort Elena

Dacă am tot pregătit pentru ai mei torturi cu ciocolată, acum a venit și rândul meu să pregătesc ceva pe gustul meu: un tort de vară, ușor, răcoritor, cu blat de vanilie și apă din flori de portocal,
cu multă frișcă și căpșuni proaspete, fructele mele preferate.
Dedic acest tort tuturor sărbătoriților care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.

Citește