Categorie: Ceva Dulce

Panettone

Extrem de aromat și pufos, acest cozonac este perfect pentru masa de Crăciun.

Citește
 

Biscuiți „halva”

Că ne plac untul de arahide și cocosul, nu mai este un secret. Ceea ce nu știți este că ne place și halvaua.
Din experimentele noastre au rezultat, fără să intenționăm acest lucru, niște biscuiți „halva” ge-ni-ali.
Întâmplare mai mult decât fericită. De acum, va putea gusta și Cireșel, ocazional, un biscuite halva.
Spun ocazional întrucât biscuiții sunt foarte dulci, însă sunt o alternativă mai sănătoasă pentru noi cei mari, atunci când avem poftă de halva.

Citește
 

Blondie

Sunt sigură că toată lumea a mâncat brownie, dar blondine ați încercat?😁 Daca răspunsul e „nu”, atunci trebuie neapărat să o pregătiți măcar o dată căci e un desert DELISH

Citește
 

Peanut butter cups

Dacă vă întrebați ce deserturi mai puteți pregăti folosind untul de arahide, eu vă sugerez sa încercați aceste peanut butter cups. Daca sunteți fani Reese’s, atunci trebuie neapărat să le încercați căci vă vor plăcea garantat. Aveți nevoie doar de 3 ingrediente și răbdare ca sa se răcească pentru a putea fi mâncate.

Citește
 

Brownie cheesecake cu sos de zmeura

Cred că știți deja cat de mult îmi place acest desert, mi se pare mult prea bun și ușor de făcut. Cum m-am plictisit de cheesecake la rece, m-am gândit să fac o variantă la cuptor și am reușit să obțin acest rezultat. Sosul de zmeură a completat perfect combinația dintre blat de brownie și crema de brânză având un gust intens de zmeură.

Citește
 

Prăjitură pufoasă cu șofran

În data de 13 decembrie, suedezii sărbătoresc Sf. Lucia și obișnuiesc să pregătească melcișori cu șofran. Anul acesta, am decis să încerc o abordare diferită a rețetei lor clasice, dar care a fost pe placul tuturor.

Citește
 

BRIOSE CU ZMEURA SI NUTELLA

Buna dimineata, oameni frumosi! Zic sa mai continui cu o serie de briose, ca tot este sezonul prajiturilor de Craciun…De aceasta data, cu #Nutella si #zmeura Sunt delicioase si pufoase! Trebuie sa le incerci si tu! Voua va plac briosele?

Citește
 

Tort cremos

Tortul pe care urmează să vi-l prezint nu putea avea o denumire mai bună: tort cremos.
A fost ideea lui Cireșel, care a văzut că eram indecisă asupra numelui.
Trebuie să îl încercați și voi neapărat!
Din compoziția rezultată eu am copt aproximativ 2/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm și 1/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm.
Blatul mare l-am copt în cuptor, iar blatul mic la multicooker.
Vă las mai jos indicațiile necesare!

Citește