Categorie: Ceva Dulce

Tartă cu mure

Tartă cu mure parfumate și cremă pufoasă de mascarpone, o rețetă perfectă pentru vară! Noroc că în fiecare vară primesc mure proaspete, ușor acrișoare din grădina mamei și mă inspiră să gătesc fel de fel de rețete gustoase.

Citește
 

Ciocolată caldă

În lunile mai reci, nevoile și dorințele noastre se schimbă, mai ales când vine vorba de mâncare. Scăderea temperaturii și mai puține ore de lumină în zi înseamnă, de obicei, mai mult timp petrecut în casă, poate citind o carte sau pur și simplu acoperiți cu o pătură pe canapea vizionând un film.

Băuturile calde oferă confort, siguranță și un sentimente de nostalgie, iar o cană de ciocolată caldă este perfectă pentru o clipă relaxare.

Servește această băutură delicioasă, cu un gust intens de cacao, acoperită cu frișcă și bucățele de ciocolată atunci când ai cu adevărat nevoie de un moment special.

Citește
 

Tartă cu gălbiori, brânză și ceapă caramelizată

Până recent, nu încercasem gălbiori, dar când le-am descoperit aroma subtilă și delicioasă, mi-au tot venit idei de combinații de ingrediente, așa că am dat la cuptor o tartă gustoasă cu gălbiori parfumați, brânze cremoase, toate completate de dulceața cepei caramelizate. Știu, nu e neapărat o rețetă ușoară, dar e pentru momentele de răsfăț și se combină de minune cu un pahar de vin.

Citește
 

Tartă cu smochine și fistic

Anul acesta, smochinele cărnoase și dulci s-au transformat într-o tartă fină și delicioasă, fără făină. Da, fără făină, cu un blat crocant de tărâțe, care a fost surprinzător de gustos. Și pentru că smochinele se asortează de minune cu brânza, le-am croit o cremă de mascarpone cu rom și am decorat totul cu fistic… Spectacol!

Citește
 

Galette cu roșii și ceapă verde

Abia aștept să vină vara să mă pot bucura de roșii proaspete și aromate! Până atunci, am pregătit o rețetă delicioasă, cu gândul la zile însorite: galette cu roșii și cremă de brânză, aromată cu ceapă și usturoi verde. Cât credeți că a rezistat în farfurie? Puff și a dispărut!

Citește
 

Clafoutis cu vișine și migdale

Nostalgică după vară, am pregătit un clafoutis delicios cu făină de ovăz și vișine acrișoare, complementate de migdale și lichior Amaretto. E foarte gustos și răcoritor și e fără gluten.

Citește
 

Budincă de pâine cu fructe

Budinca de pâine cu fructe de pădure este soluția pentru a nu risipi pâinea veche sau tare! În contextul actual, parcă nu îți vine să arunci pâinea veche, știind că alții poate nici nu au pâine sau făină. E și păcat să o arunci când poți face o minunăție de desert, mai ales că se face din ingrediente simple și rezultatul e delicios. P.S. Sper ca de acum să nu mai risipești pâinea!

Citește