Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun, o cină lejeră sau chiar pentru o gustare.
Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun, o cină lejeră sau chiar pentru o gustare.
O prăjitură foarte gustoasă, fragedă și aspectuoasă, se pregătește simplu și rapid, cu minim efort.
Un desert delicios si foarte usor de facut! Puteti folosi orice fel de fructe doriti sau puteti sa le omiteti, dar cu siguranta va atrage papilele gustative tuturor.
Ai poftă de un desert gustos și sănătos ? Recomand să încercați această rețetă de tartă cu mere.
Una dintre combinațiile mele preferate este Nutella cu banane. O combinație de vis, dar după puțină cercetare am descoperit că doar 13% din ingredientele folosite în această cremă, care produce foarte ușor dependență, sunt alune de padure, 9% lapte praf, 7.5% cacao, iar restul este zahăr și ulei de palmier. Aș spune că nu sunt cele mai bune procente pentru o cremă de alune… așa că am decis să fac o variantă cu mai puțin zahăr și mai multe alune, dar care să nu dezamăgească în gust.
Cred ca a ieșit destul de bine 🙂 Voi ce credeți? Merită încercată o variantă mai sănătoasă sau Nutella este o clasică de care nu trebuie să ne atingem?
Această negresă este prăjitura pe care o fac cel mai des și asta din cauză că este rapidă și foarte versatilă. Fie că e simplă sau cu diferite toppinguri, nu a dezamăgit niciodată.
De data aceasta am decis să o învelesc în ganache de ciocolată gold sau ciocolată albă caramelizată ( nici nu pot să vă descriu această minunăție ) și fructul pasiunii.
Pentru această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat foarte puțin cu lapte, apoi am adăugat 3 feluri cu ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.
O prajitura perfecta pentru o masa festiva
Am descoperit o reteta de blondies si m-am gandit sa ii fac un mic update si sa transform aceasta prajitura intr-un cheesecake cu dulceata de afine. Rezultatul este unul delicios, trebuie sa incercati si voi reteta.
Când avem poftă de ceva dulce chiar și noi cei mari, mă gândesc la variante care să fie potrivite și pentru Cireșel.
Așa a luat naștere acest sufleu cu fructe, combinând ce mai aveam prin frigider.
La ouă se poate renunța, în cazul piticilor cu alergie, întrucât banana înlocuiește oul cu succes.
Va diferi puțin textura, dar gustul este delicios în cazul ambelor variante.
Para poate fi înlocuită și cu alte fructe preferate: piersici, nectarine, mere, prune, iar în funcție de preferințe preparatul se mai poate îmbogăți cu: scorțișoară, cocos, diverse semințe sau nucifere.