Categorie: Rețete Clasice

Ciorba de linte verde cu afumatura

Va invit la o ciorba delicioasa din linte verde si coaste de porc afumate. Sa nu va fie teama sa incercati combinatia pentru ca este una grozava! Nu uitati de ceapa rosie, merge perfect alaturi!

Citește
 

Taci si-nghite

Am pregatit aceasta mancare, asa cum o mancam si noi cand eram mici, e mai simpla, dar e foarte gustoasa. Mama amesteca branza cu mamaliga, eu am facut-o un pic altfel.

Citește
 

Cârnaţi de casă

Îmi plac mult cârnații de casă, cu boia dulce, usturoi și cimbru, sunt simpli, dar cei mai gustoși.

Citește
 

Turtă dulce

Turta dulce este unul dintre dulciurile copilăriei … dar nu poate lipsii nici de pe masa de sărbători …

Citește
 

Împletituri cu semințe

Întoarce-te în timp, în acele vremuri liniștite și fericite și prepară o pâine împletită de casă, pe care o poți savura alături de persoanele dragi. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine caldă.

Citește
 

Sos pesto homemade

Despre cât de cunoscută este bucătăria italiană și despre cât de apreciate sunt aromele sale bogate, am putea scrie preț de câteva pagini bune, dar azi ne rezumăm la a-ți dezvălui cum poți prepara acasă unul dintre cele mai iubite sosuri italienești. Sosul pe bază de busuioc pesto alla Genovese a fost botezat după locul său de origine, și anume Genova, capitala Liguriei. Provenind din orașul aflat între munte și mare, aroma puternică și inconfundabilă a acestui preparat transmite pe deplin unicitatea peisajului, atmosfera proaspătă și vibrantă ce însuflețește acest loc.
Pe cât de uimitor este gustul sosului pesto, pe atât de simplă este metoda prin care îl poți prepara. Ingredientele folosite sunt puține, dar calitatea ireproșabilă a acestora trebuie să fie un criteriu decisiv în alegerea lor.

Citește
 

Ratatouille by Kutt

Franța este cea care a dat lumii măsura eleganței și a rafinamentului. Stilul și bunul gust caracteristic culturii franceze se regăsește și în preparatele culinare provenite din toate zonele geografice ale acestei țări.

Poate una dintre cele mai cunoscute nouă rețete din sud-estul provensal este Ratatouille, faimoasa tocăniță de legume originară din Nisa. Bogată în legume gătite lent la cuptor, acest fel de mâncare reprezintă o alternativă ușoară, sănătoasă și absolut delicioasă pentru o cină în familie.
Farmecul pregătirii acestui preparat constă în faptul că Ratatoille permite o oarecare libertate de exprimare a creativității bucătarului în ceea ce privește alegerea și combinarea legumelor, importantă fiind însă respectarea metodei și a pașilor de preparare.

Citește