Este una dintre cele mai bune combinatii de arome pe care le-am realizat. Asa ca daca ai putin de timp, te rog sa incerci acest cheesecake, nu o sa regreti.
Este una dintre cele mai bune combinatii de arome pe care le-am realizat. Asa ca daca ai putin de timp, te rog sa incerci acest cheesecake, nu o sa regreti.
Cine a spus că tradiționalul salam de biscuiți nu își are loc pe mesele festive? Vă prezint mai jos o rețetă adaptată care poate fi atracția principală pe masa de Paști.
Pentru 8 Martie, am pregătit un tort în formă de inimă, cu foi cu migdale, mascarpone, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. Am folosit cremă doar ca umplutură și puțin pe capac, nu am îmbrăcat lateralele, pentru un aspect rustic și modern. L-am decorat cu multe fructe, frunze de busuioc și de mentă(plantate și îngrijite cu drag în ghivecele mele) și ce m-am bucurat de petalele de la florile de căpșuni care încă stăteau prinse de căpșuni.
La mulți ani, frumoși și dulci, tuturor femeilor!
Nu vreau sa lungesc foarte mult descrierea. Ce trebuie sa stiti despre acest tort fara coacere este ca nu se compara cu nimic. E vis! Nu ar trebui ratat. Pe cuvant!
Cred ca este una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am facut. Desi pare complicata, nu este, necesita doar putina munca dar merita tot efortul!
Cine ar ghici că în spatele unui decor delicat cu flori colorate și dantele de zahăr, se ascunde un blat de cacao, nu prea dulce, cu note robuste, însiropat cu cafea, umplut cu cremă ganache? Un echilibru între feminin și masculin, un fel de yin și yang.
Dacă am tot pregătit pentru ai mei torturi cu ciocolată, acum a venit și rândul meu să pregătesc ceva pe gustul meu: un tort de vară, ușor, răcoritor, cu blat de vanilie și apă din flori de portocal,
cu multă frișcă și căpșuni proaspete, fructele mele preferate.
Dedic acest tort tuturor sărbătoriților care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.
Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă ganache, apoi cu mici choux-uri umplute cu cremă de vanilie şi de ciocolată şi ornate cu aureole de sfânt din zahăr caramelizat, specifice acestui desert.
Pentru noi, Revelionul este o dublă sărbătoare, pentru că îl sărbătorim pe tata (Vasile). Am pregătit un tort cu blat cu nuci (anul acesta am avut multe albușuri de la alte prăjituri, așa că am modificat un pic blatul), cremă de unt și cafea, sirop cu portocală și rom și un decor cu multă nucă de cocos, flori de frișcă, struguri albi (am găsit chiar fără semințe), dar și coacăze roșii (pe care le-am cumpărat la sfârșitul verii și le-am congelat special pentru torturi).
Imi plac dulciurile, am avut intotdeauna o slabiciune pentru ele, dar cand vine vorba de prajituri, de departe nu sunt experta. Daca iti place mousse-ul si ciocolata si esti anti-talentat atunci cand vine vorba de prajituri, atunci ar trebui sa incerci tortul trio.