Categorie: Patiserie

Blat de pizza pufos

O pizza de casă cere neapărat un blat de pizza pufos, bine crescut, moale la interior și crocant la exterior. Un aluat de pizza reușit se traduce în primul rând prin textură, mod de coacere și gust. Este foarte important ca aluatul de pizza să fie copt în interior și să nu rămână cleios, să nu fie nici foarte subțire, dar nici foarte gros, să fie ușor crocant, dar nu tare.

Citește
 

Cornulețe cu rahat

Rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post. Din ingrediente simple, economice și acesibile poți obține preparate delicioase, pline de gust și savoare, cum sunt și aceste cornulețe cu rahat.

Citește
 

Clătite pufoase

O porție de clătite pufoase poate fi răsplata binemeritată după o zi de muncă sau poate completa perfect o duminică în familie.

Citește
 

Gogosi la cuptor

Gogosile, pentru mine au fost o provocare. In primul rand, pentru ca nu înțeleg de ce as gati lucruri din care nu pot sa mananc pana ma satur🤭, pot cumpara 1 bucata de pofta, nu? 😂 In al 2-lea rand, mereu am considerat ca gogosi pot face doar mamele si bunicile, ele au experienta cu aluatul, dospitul, ele au talent. 😄😍 Well, am zis sa incerc, si da, aveam preconcepții. Gogosile ies din mana orcui incearca si referitor la faptul ca sunt „nesanatoase” am exclus uleiul din ecuatie. Am facut gogosile la cuptor pe foaie de copt.

Citește