O pufoșenie cu gust de lămâie.
O pufoșenie cu gust de lămâie.
Gogoșile berlineze clasice se umplu cu dulceață de caise.
Însă unora le plac mai mult umplute cu alt tip de dulceață, budincă de vanilie sau ciocolată.
Această specialitate italienească, preparată cu drojdie și ulei de măsline, reprezintă garnitura ideală la mâncărurile cu carne, la salate sau pur și simplu la o gustare cu brânză, măsline și vin roșu.
Micuțele macarons reprezintă un desert delicios, care poate fi făcut cu numeroase arome, în orice sezon.
Se găsesc în magazinele de delicatese, fie întregi pentru a fi rase fin, fie gata pudră.
Macarons cu ganache de zmeură ? Deliciul oricărui pofticios !
Creând un echilibru ideal între gust și textură, macaronul cu zmeură este perfect pentru a face parte din categoria dulciurilor care pun accentul pe aromele autentice ale fructelor verii.
Prezența cardamomului în micile picromigdale cu fructe pune în valoare gustul acidulat al zmeurei, fără să îl copleșească.
Macarons este un desert foarte fin din bezea, preparat din făină de migdale, zahăr sau îndulcitori, albus de ou și ganache (umplutură).
Combinația lămâie-mac este clasică, iar prezența piureului de mango alături de aceste două gusturi adaugă o plăcută notă dulce și suculentă.
Fondant sau moelleux cu ciocolată, care ar putea fi diferența ? Nimeni nu cade de acord asupra acestui subiect. Chiar la restaurant, nu se știe prea bine cu ce vom fi serviți când comandăm unul din cele două deserturi.
Guillemete consideră că un fondant este o prăjitură destul de concentrată în ciocolată, care se topește în gură, iar un moelleux este o prăjitură puțin mai ușoară și mai înaltă. În privința prăjiturilor care au un miez ce curge și cărora unii le spun fondant sau moelleux, ea le numește pur și simplu coulants ( „fluid, curgător”).
Această prăjitură de catifea roșie sau „red velvet” este un dulce clasic american foarte cunoscut. Deși este de ciocolată, își datorează numele faptului că printre ingrediente se află și sfeclă. Aceasta dă blatului culoarea și aspectul de catifea roșie. Leguma nu schimbă cu nimic gustul de cacao, desertul încântându-i chiar și pe fanii prăjiturii cu ciocolată.
Acești biscuiți de origine italiană au particularitatea de a se coace în doi timpi, ceea ce le permite o conservare mai îndelungată. Delicios de crocanți, se vor dovedi moi imediat ce sunt înmuiați în ceai sau cafea. Tradițional sunt parfumați cu anason, dar Guillemette a imaginat o variantă cu ciocolată cu lapte și coajă de lămâie, perfectă pentru a însoți o ceașcă de cacao caldă.
Flanul, cunoscut și drept crème caramel, este foarte asemănător cu crème brûlée, prin aceea că o cremă se combină cu un strat de caramel.