Categorie: Retete cu Ciocolată

Prăjitură NUtella cu banane

Una dintre combinațiile mele preferate este Nutella cu banane. O combinație de vis, dar după puțină cercetare am descoperit că doar 13% din ingredientele folosite în această cremă, care produce foarte ușor dependență, sunt alune de padure, 9% lapte praf, 7.5% cacao, iar restul este zahăr și ulei de palmier. Aș spune că nu sunt cele mai bune procente pentru o cremă de alune… așa că am decis să fac o variantă cu mai puțin zahăr și mai multe alune, dar care să nu dezamăgească în gust.

Cred ca a ieșit destul de bine 🙂 Voi ce credeți? Merită încercată o variantă mai sănătoasă sau Nutella este o clasică de care nu trebuie să ne atingem?

Citește
 

Negresă cu ciocolată gold și fructul pasiunii

Această negresă este prăjitura pe care o fac cel mai des și asta din cauză că este rapidă și foarte versatilă. Fie că e simplă sau cu diferite toppinguri, nu a dezamăgit niciodată.

De data aceasta am decis să o învelesc în ganache de ciocolată gold sau ciocolată albă caramelizată ( nici nu pot să vă descriu această minunăție ) și fructul pasiunii.

Citește
 

Prăjitură Trio Cioco

Pentru această prăjitură am pregătit ca bază un pandişpan cu cafea, l-am însiropat foarte puțin cu lapte, apoi am adăugat 3 feluri cu ciocolată: albă, cu lapte și neagră. Pentru glazura de deasupra am folosit tot ciocolată neagră.

Citește
 

Babka cu Nutella

O alta reteta pe care o puteti pregati de Craciun este babka cu Nutella. Babka este un cozonac despicat si impletit care isi are originile din comunitatile de evrei care traiau in Polonia si Ucraina. Acest desert a inceput sa fie popular in Statele unite in jurul anului 2010 cand multi evrei stabiliti in New York au inceput sa isi deschida patiserii si sa vanda acest preparat in forma lui traditionala sau mai putin traditionala. Reteta originala este cu dulceata, gem sau scortisoara, insa versiunea cu Nutella este cea mai populara si iubita.

Citește