Categorie: Tocănițe

Dahl cu năut și mazăre

Năutul este nelipsit din casă și pentru că de obicei îl transform în humus sau falafel, m-am gândit ce altceva aș mai putea croi cu el, așa că i-am dat un aer indian și l-am cusut într-un dahl cu năut și mazăre. Bineințeles, am condimentat totul cu curry parfumat, iar rezultatul a fost delicios alături de niște lipie rumenită.

Citește
 

Tocăniță de ciuperci cu burrata

Brânza burrata, cu textura ei cremoasă și gustul fin și discret, se potrivește de minune cu o tocăniță de ciuperci și o mămăligă. Combinația e suuuuper delicioasă!

Citește
 

Tocăniță de ciuperci

Dacă acum ceva timp m-ar fi servit cineva cu o tocăniță de ciuperci, aș fi spus pas.
Nu și acum, însă!
Am început să iubim ciupercile și să le consumăm sub diverse forme: în omletă, în sos pentru paste, în supă cremă și lista poate continua.

Citește
 

Fasii de pui cu ciuperci brune si ardei iute

Aceasta reteta are un continut scazut de carbohidrati fiind o cina foarte usoara! Faceti totul intr-o singura tigaie si lasati aromele sa va sufle mintea! Toate fierte in sucuri de tigaie cu unt umplute cu ierburi si condimente, veti IUBI aceasta noua reteta usoara de cina.

Citește
 

Ratatouille by Kutt

Franța este cea care a dat lumii măsura eleganței și a rafinamentului. Stilul și bunul gust caracteristic culturii franceze se regăsește și în preparatele culinare provenite din toate zonele geografice ale acestei țări.

Poate una dintre cele mai cunoscute nouă rețete din sud-estul provensal este Ratatouille, faimoasa tocăniță de legume originară din Nisa. Bogată în legume gătite lent la cuptor, acest fel de mâncare reprezintă o alternativă ușoară, sănătoasă și absolut delicioasă pentru o cină în familie.
Farmecul pregătirii acestui preparat constă în faptul că Ratatoille permite o oarecare libertate de exprimare a creativității bucătarului în ceea ce privește alegerea și combinarea legumelor, importantă fiind însă respectarea metodei și a pașilor de preparare.

Citește