Contul meu

MiaMaria
My Recipes
Clafoutis cu roșiiBy MiaMariaClafoutis cu roșii cherry este o rețetă simplă și foarte ușoară. Poate fi preparată în sute de variante, dulci sau sărate, cu fructe sau legume.
Ruladă cu gemBy MiaMariaPentru acest desert nostalgic, se coace o foaie de pandișpan genovez, care se unge apoi cu gem de zmeură și un strat gros de frișcă bătută, după care se rulează. Dacă nu ați mai făcut o ruladă până acum, veți avea o surpriză : foaia de pandișpan genovez se va rula ușor, fără nici cel mai mic obstacol ( și orice mici crăpături sau rupturi vor fi mascate cu o cantitate generoasă de zahăr pudră). Este atât de simplu de preparat și absolut delicios, încât este de mirare că s-a demodat vreodată. Faceți această ruladă o dată sau de două ori, și poate veți reuși s-o readuceți în modă.
Cozonac de Crăciun – în alt felBy MiaMariaPentru ca pregătirile de Crăciun să se desfășoare fără multă osteneală, cozonacul acesta poate fi preparat cu 2-3 săptămâni înainte. Când este gata, se unge cu unt și se presară cu un strat subțire de zahăr, apoi se înfășoară în folie de aluminiu. Înainte de a fi servit, se pudrează cu zahăr din belșug.
Sos de merișoare caramelizateBy MiaMariaAcest sos se poate păstra câteva săptămâni la frigider și se potrivește cu o mulțime de alte preparate specifice Crăciunului, precum friptura de porc la cuptor. Îl poți servi și alături de brânzeturi.
Gem de pepene galbenBy MiaMariaAcest gem este o necesitate pentru toți oameni care iubesc pepenele galben ! Este rapid de pregătit și e gata în mai puțin de o oră. Este o modalitate excelentă de a folosi pepene copt.
Fursecuri cu gemBy MiaMariaFursecuri fragede cu unt și gem, un deliciu pentru mesele în familie.
Negrese cu caramel săratBy MiaMariaToppingul de caramel va oferi acestor negrese o textură minunată. E important să folosești combinația corectă de ciocolată.
Prăjitură cu firimituriBy MiaMariaAi auzit de faimoasa " crumble cake" ? Este delicioasă ! Încearcă și tu o prăjitură cu firimituri după o rețetă simplă !
Cupcakes de PașteBy MiaMariaSurprinde-ți invitații cu ceva nou și creează o atmosferă festivă la masa de Paște. Cei dragi vor aprecia cu siguranță un plus de noutate și creativitate în pregătirea prăjiturilor de Paște.
Tort de ciocolatăBy MiaMariaTortul de ciocolată pare o prăjitură complicată, la care se încumetă mai degrabă gospodinele cu experiență, în realitate lucrurile stau altfel. Cu puțină răbdare și ingredientele potrivite, rezultatul va fi, cu siguranță, delicios.
Rulouri cu brânză și spanacBy MiaMariaAceste rulouri cu brânză și spanac se prepară foarte ușor și rapid. Se poate folosi atât spanac proaspăt cât și congelat.
Rulouri cu scorțisoarăBy MiaMariaDesert simplu și totodată sofisticat, de "casă" sau de "mall", rulourile cu scorțișoară au cucerit lumea. Servite fierbinți, pentru a vă bucura de crusta lipicioasă și interiorul pufos, simple sau alături de băuturi calde pe bază de lapte sau ceaiuri, și chiar lângă o cupă de înghețată de vanilie, câteva rulouri cu scorțișoară sunt minunate și vara, dar, mai ales, iarna.
Tartă cu pere și NutellaBy MiaMariaAi pofta de un dulce bogat în ciocolată, cu gust fructat ? Prăjitura asta e perfectă pentru primăvară-vară, când fructele sunt în prag și ai de unde alege. Combinația de pere și ciocolată este una foarte reușită, un desert aromat și parfumat.
Tartelete aromate cu fructe roșiiBy MiaMariaTarteletele sunt niște aperitive delicioase și aspectuoase, care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și nu numai.
Cheesecake New YorkBy MiaMariaCopt de două ori, cu cremă de brânză dulce și sos de vanilie, acest desert american clasic împărtășește gustul marelui oraș !
Pâine cu bereBy MiaMariaNimic nu se compară cu gustul savuros și aroma bogată a pâinii făcute în casă. Rețeta este îmbunătățită cu bere, pentru ca plăcerea să fie deplină.
Cornuri cu vișineBy MiaMariaDimineață sau după amiaza, cornurile din aluat franțuzesc, umplute cu gem aromat, merg perfect alături de o ceașcă de cafea sau de ceai.
Budincă apetisantă cu caiseBy MiaMariaAcest desert cu fructe este perfect pentru cei care doresc o budincă prietenoasă, fără prea multe calorii.
Aripioare dulci-acrișoareBy MiaMariaSimplu, gustos, aromat : preparatul din aripioare de pui poate deveni atracția unui prânz împreună cu prietenii, într-o zi de vară.