Contul meu

Medalioane cu cartofi si ciuperciBy Emilia MicuPapa buuun la orizont! Medalioanele cu cartofi si ciuperci sunt un aperitiv delicios ori o garnitura perfecta langa peste sau un alt tip de carne. Puteti inlocui ciupercile cu broccoli daca doriti. Mie imi plac asa simple, cu un sos lejer alaturi. Azi am facut un sos din sana, leurda tocata si cativa fulgi de chili. O nebunie curata!
Salata cu gulie si quinoaBy Emilia MicuEste pacat sa nu profitam de ”vedetele” de sezon. Gulia este nu numai o leguma frumoasa, este si foarte gustoasa si sanatoasa. O recomand cu drag in aceasta combinatie, alaturi de quinoa si alte cateva ingrediente. Este o salata care este de ajutor si celor care tin cura de slabire.
Mingiute/bomboane din fulgi de ovazBy Emilia MicuIata o idee buna de ceva bun, dulce dar sanatos. Eu am adaugat o lingura cu zahar, dar daca doriti puteti elimina zaharul din ingrediente. Nota: Fibrele pentru tranzit sunt de la SanoVita si avand o consistenta mai fainoasa au ajutat mult la legarea bombonelelor. Daca aveti, puteti adauga in interior visine din visinata, nuci pisate sau diverse fructe uscate tocate marunt.
Papricas cu coaste de porc si galusteBy Emilia MicuIata o mancare pentru pranz la finalul careia toata lumea va spune fericita ”Saru mana pentru masa!”. Cine nu ma crede nu are decat sa incerce!
Cotlet de porc cu cartofi si muraturiBy Emilia MicuIata o idee grozava si delicioasa de pranz pentru doua persoane. Cotelul e fraged si gustos alaturi de un piure cremos si minunatele muraturi. Yummmy
Pandispan cu banane si ananasBy Emilia MicuCine zice ca pandispanul trebuie sa fie doar cu visine sau caise? Ei iata ca merge bine si cu banane moi sau ananas. Si a iesit grozav, parol!!
Placinta rapida cu sunca si cascavalBy Emilia MicuIata o idee grozava de a prepara ceva bun pentru micul dejun dar nu numai. Aceasta painica/placinta se pregateste foarte repede pentru ca nu are nevoie sa stea la dospit din cauza prafului de copt. Este delicioasa si o recomand cu drag.
Painici cu branza si cascavalBy Emilia MicuDaca nu stii cum sa-ti surprinzi familia intr-o dimineata cu ceva bun, iata o idee grozava: painici cu branza si cascaval. Invelis crocant, interior cheesy si un gust numai bun pentru toata familia, de la mic la mare.
Varza de Bruxelles cu sos bechamelBy Emilia MicuMulta lume se teme de varza de Bruxelles pentru ca ar fi amara sau mai neplacuta la gust. Eu cred ca ii putem acorda o sansa in plus acestei simpatice legume. Pregatita bine are un gust mai mult decat placut si poate fi o garnitura perfecta pentru peste sau carne de pasare.
Ciorba de linte verde cu afumaturaBy Emilia MicuVa invit la o ciorba delicioasa din linte verde si coaste de porc afumate. Sa nu va fie teama sa incercati combinatia pentru ca este una grozava! Nu uitati de ceapa rosie, merge perfect alaturi!
Mancare de bame cu ardei si prazBy Emilia MicuNu multa lume mananca bame insa eu sunt una dintre cei care iubesc aceste legume. Am ales sa le gatesc alaturi de cateva legume si a iesit o mancare delicioasa de post. Evident, puteti pune alaturi si o friptura daca doriti.
Tajine cu cartofi copti, morcovei si manzatBy Emilia MicuIata o alta modalitate de a pregati cartofi copti dar fara sa folosesti cuptorul: in vasul tajine. Adauga pe langa cartofii foarte bine spalati morcovei si carne si savureaza un pranz sau o cina extraordinar de gustoasa si plina de gust si savoare. Vasul tajine face minuni in bucatarie!
Biscuiti crocanti cu nuci si fructe uscateBy Emilia MicuEste perioada din an in care pregatim in casa fel si fel de biscuiti. Mirosul invadeaza casa si creeaza o atmosfera ca in povesti. De poveste sunt si acesti biscuiti crocanti cu fructe uscate si nuci. Perfecti si pentru pachetelul de scoala al piticilor nostri.
Pate picant din fasole cu morcoviBy Emilia MicuE un fel de fasole batuta, dar mai gustoasa, mai picanta si mai speciala. Nu uitati de rondelele crocante din ceapa rosie. 🙂
Deliciu la cuptor cu cartofi si broccoliBy Emilia MicuVa invit la un preparat mai delicios decat puteti crede! Broccoli este ”prieten” bun cu cartoful in acest preparat care te va face sa mai ceri o portie. Acest preparat poate fi un mic dejun delicios, un pranz alaturi de o bucata de carne sau o cina lejera alaturi de o salata.
Tajine de iepure cu legumeBy Emilia MicuRecunoscutul si mult apreciatul vas tajine m-a ajutat sa gatesc un super pranz pentru familia mea.
Ciorba de cartofi cu carnaciori oltenestiBy Emilia MicuToate ciorbele sunt bune, dar unele sunt mai cu ”mot”. Aceasta ciorba este deosebita, acrita cu zeama de varza, delicioasa si perfecta pentru vremea mai rece. Carnaciorii oltenesti merg perfect in peisaj!! Carnaciorii si ceapa rosie trebuie sa stea alaturi de un bol mare de ciorba aceasta.