Contul meu
Prăjitură cu unt de arahide și gemBy Flavor TailorsPentru că se completează atât de bine, am gătit o prăjitură cu unt de arahide și gem de cireșe amare, presărată cu alune crocante și sărate, să contrasteze toate aromele. Mmm...sfărmicioasă, aromată, dulce-sărată! Chec cu ciocolată, scorțișoară și vanilieBy Flavor TailorsVă recomand o rețetă perfectă pentru Crăciun 🎄: chec cu ciocolată 🍫, parfumat cu scorțișoară și glazurat cu ciocolată și alune. Mmmm...delicios! Biscuiți cu merișoare și portocaleBy Flavor TailorsCrăciunul parcă nu e Crăciun fără un desert cu portocale 🍊 și, pentru că aroma lor intensă și acrișoară se completează cu dulceața merișoarelor, am făcut niște biscuiți delicioși 🍪. Salată grecească de pasteBy Flavor TailorsSă uităm de vremea de afară și să plecăm într-o vacanță culinară, în minunata Grecie, cu o salată grecească sănătoasă și plină de ingrediente mediteraneene: feta cremoasă, măsline kalamata și capere.Lapte de pasăre cu cristale de zahăr arsBy Flavor TailorsLapte de pasăre, desertul meu preferat din copilărie! Ador cum se îmbină sosul cremos de vanilie cu găluștele de spumă și împreună te fac să visezi la copilărie, să retrăiești acele clipe magice, de parcă ai pluti pe nori pufoși de spumă. Bineînțeles, nici la această rețetă nu m-am putut abține și a trebuit să intervin si să o reinventez în stilul propriu, așa că am presărat-o cu „zăpadă” crocantă de caramel.Tartă cu roșii, cheddar și blue cheeseBy Flavor TailorsAm asortat câteva roșii cu cheddar aromat și brânză cremoasă cu mucegai albastru. Aromele s-au completat de minune și a rezultat o tartă delicioasă.Mousse de ciocolatăBy Flavor TailorsMousse de ciocolată albă și neagră, cremos și ciocolatos, perfect să împace o zi de luni, o zi ploioasă de toamnă, o zi în care te-ai trezit cu fața la cearceaf sau să-ți ofere bucurie în orice fel de zi. Bineînțeles, se poate face doar de ciocolată albă sau de ciocolată neagră, dar are mai mult farmec așa, în 2 culori.Chec cu ciocolată și coacăze roșiiBy Flavor TailorsUn experiment în căutarea unor deserturi mai sănătoase: chec cu ciocolată și coacăze roșii. Ce are acest chec special? Este cu zahăr de cocos, o variantă puțin mai sănătoasă a zahărului rafinat, dar și cu aromă puternică și delicioasă de caramel. Totodată, este un chec fătă gluten, cu făină de castane, o făină dulce și aromată, perfectă pentru un desert deosebit.Huevos EstrelladosBy Flavor TailorsHuevos estrellados este o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, jamon și pimientos de padron. Am găsit această rețetă minunată căutând ce se mai poate face cu ardeii pimientos de padron, pentru că am găsit o porție serioasă de ei la supermarket și parcă nu am vrut să-i mănânc doar la un tapas. Sunt atât de gustoși, încât merită incluși și în alte rețete delicioase.Souffle cu ghebe și goudaBy Flavor TailorsToamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.Castane în unt cu scorțișoarăBy Flavor TailorsCastanele în unt cu scorțișoară sunt o rețetă delicioasă care accentuează aceste minunății ale toamnei. Combinația cu unt cremos și scorțișoară aromată se potrivește de minune cu gustul ușor dulceag și aroma delicată a castanelor. Vă invit și pe voi să descoperiți acest desert ușor de făcut, deloc pretențios, dar delicios!Tartă cu cheddar, blue cheese și pereBy Flavor TailorsSă ne bucurăm de roadele toamnei târzii și să pregătim o tartă cu pere 🍐 parfumate și zemoase, cheddar maturat și blue cheese 🧀. O combinație pe care știu că înainte ați degustat-o în platourile de brânzeturi, dar acum am transformat-o într-o tartă delicioasă.Tartă cu roșii, mascarpone și busuiocBy Flavor TailorsCu gândul la vară, am „cusut” împreună roșii cherry cu busuioc și brânză și-a rezultat o tartă ușoară și surprinzător de gustoasă!Tartă cu mureBy Flavor TailorsTartă cu mure parfumate și cremă pufoasă de mascarpone, o rețetă perfectă pentru vară! Noroc că în fiecare vară primesc mure proaspete, ușor acrișoare din grădina mamei și mă inspiră să gătesc fel de fel de rețete gustoase.Tartă cu gălbiori, brânză și ceapă caramelizatăBy Flavor TailorsPână recent, nu încercasem gălbiori, dar când le-am descoperit aroma subtilă și delicioasă, mi-au tot venit idei de combinații de ingrediente, așa că am dat la cuptor o tartă gustoasă cu gălbiori parfumați, brânze cremoase, toate completate de dulceața cepei caramelizate. Știu, nu e neapărat o rețetă ușoară, dar e pentru momentele de răsfăț și se combină de minune cu un pahar de vin.Tagliatelle cu mac și sos de prune cu cardamomBy Flavor TailorsCu gândul la copilărie și la bunica, care făcea laște de casă (tăiței lați) cu nucă sau mac, am preparat o porție de paste dulci cu mac, scăldate în sos de prune cu cardamon. Miam, un deliciu!Focaccia cu gorgonzola și nuci pecanBy Flavor TailorsAm meșteșugit o rețetă italiană de focaccia, „croită” cu brânză franțuzească gorgonzola și accesorizată cu nuci pecan. Rezultatul: în 5 minute a dispărut toată din farfurie!Salată italiană cu penneBy Flavor TailorsColorată în culorile steagului Italiei, salata italiană croiește penne cu roșii zemoase, mozzarella cremoasă și măsline, toate fiind parfumate cu busuioc. Mmm...delicioasă, fresh și ușoară!Supă cremă de hribi cu burrtaBy Flavor TailorsDe brânza burrata m-am îndrăgostit acum mulți ani, în Italia, iar de când am redescoperit-o, mă tot gândesc cum să o includ în rețete. Elastică la exterior și cremoasă în interior, am „cusut” burrata într-o supă cremă de hribi parfumați. Aromele și texturile s-au întrețesut atât de bine, încât m-au transpus într-o pădure, la munte.Paste cu sos de gorgonzola, pere și nuciBy Flavor TailorsPerele mă duc cu gândul la copilărie și la curtea bunicilor, la părul lor bătrân care avea cele mai dulci și aromate pere din lume. Chiar dacă de atunci n-am mai mâncat pere atât de bune, am reușit să croiesc o rețetă delicioasă cu pere trase în unt și vin și apoi îmbrăcate într-un sos cremos de gorgonzola.Tagliatelle cu sos de ardei copt și mozzarellaBy Flavor TailorsCu gândul la marea albastră și la farmecul Greciei, am croit o rețetă mediteraneană cu tagliatelle, sos de ardei copt, măsline kalamata și mozzarella, iar pentru un plus de aromă, am presărat leuștean proaspăt. Mmm...un deliciu!Tartă cu smochine și fisticBy Flavor TailorsAnul acesta, smochinele cărnoase și dulci s-au transformat într-o tartă fină și delicioasă, fără făină. Da, fără făină, cu un blat crocant de tărâțe, care a fost surprinzător de gustos. Și pentru că smochinele se asortează de minune cu brânza, le-am croit o cremă de mascarpone cu rom și am decorat totul cu fistic... Spectacol!Supă cremă de ardei copt cu leușteanBy Flavor TailorsToamna nu e toamnă fără mirosul intens de ardei copt! Și pentru că eram curioasă ce se mai poate găti cu ardei copt, în afară de salată, am „croit” o supă cremă de ardei copt, aromată cu usturoi, chimion și boia afumată, iar la final am decorat-o cu cremă vegetală de ovăz (super gustoasă și asemănătoare cu smântâna), brânză de caju care s-a topit și, împreună cu leușteanul proaspăt, au potențat toate aromele. Un adevărat deliciu!Cheesecake cu zmeură și ciocolată albăBy Flavor TailorsSă gătim împreună cea mai simplă și delicioasă rețetă: un cheesecake cu zmeură acrișoară, mascarpone cremoasă și ciocolată albă fină. Rezultatul va fi un deliciu!Tagliatelle cu cremă de avocadoBy Flavor TailorsTagliatelle cu cremă gustoasă de avocado, o rețetă sănătoasă și ușoară, cu puțin pesto de busuioc, parmezan și semințe de pin, decorată cu roșii cherry și fulgi de chili pentru aromă. Să aveți poftă!