10 Idei pentru cina de Ziua Îndrăgostiților

Ziua îndrăgostiților este ocazia perfectă pentru o cină alături de persoana iubită, momentul ideal să savurați, pe lângă priviri "pofticioase" și zâmbete iubitoare, preparate pline de dragoste. Impresionează-ți partenerul/partenera cu o cină gătită de tine, o cină din suflet, făcută cu entuziasm și iubire. Sigur va aprecia efortul depus, chiar dacă experiență ta în bucătărie nu este una de masterchef! (Și cine a spus că cina trebuie să fie neapărat romantică?) Pentru a-ți ușura muncă, noi am pregătit pentru tine o listă cu meniuri complete, în diferite variante, pentru a le adapta stilului și dorințelor tale!


1. Cină în stil românesc

O fi sărbătoarea importată, dar cel puțin mâncarea să fie autentic românească, nu? Ciorba de perișoare, făcute din carne de vită, este tradițională, sănătoasă și cea mai iubită dintre toate ciorbele gastronomiei românești.

De tochitură cu mămăligă, nu cred că are rost să mai comentăm. Știți vorba aceea, nu? TACI ȘI ÎNGHITE!

Papanașii prăjiți se regăsesc în toate meniurile restaurantelor româneșți și nu numai, dovadă clară că reprezintă un desert savuros care îi încântă până și pe cei mai selectivi gurmanzi!

Tochitură cu mămăligăBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roO tochitură cu mămăligă nu cred că refuză nimeni! Ce ziceți, am sau nu dreptate?
Papanași cu smântână și dulceață de afineBy LorenFragezi și pufoși la interior, dar ușor crocanți la exterior, papanașii reprezintă un desert savuros, ușor de preparat, cu arome care îi încântă până și pe cei mai selectivi gurmanzi.

2. Cină în stil franțuzesc

Rafinamentul preparatelor frantuzești este cunoscut de oricine, iar acum poate fi momentul perfect pentru o cină deosebită cu preparate specifice din Ținutul Galilor. 

Când spui ceapă, spui un ingredient banal, ieftin și comun. Însă rezultatul final al supei de ceapă vă va surprinde prin finețea texturii și aroma deosebită.

Souffle-urile sunt un fel de mâncare pe bază de ou, dar varianta ce v-o propunem astăzi este înnobilată de gustul subtil al ghebelor și gustul maturat al brânzei Gouda.

Desertul întregește acest meniu rafinat, aducând în prim plan o cremă albă, fină ce dă valoare comunelor clătite!

Souffle cu ghebe și goudaBy Flavor TailorsToamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.
Clatite cu crema albaBy biancaajitaruUn desert perfect pentru weekend. Accesibil, rapid si delicios! Puteti adauga fructe proaspate pentru un gust mai fresh.

3. Cină în stil italian

O cină în stil italian este perfectă pentru orice ocazie, mai ales că se face foarte ușor. Deschide-i apetitul cu o Focaccia cu gorgonzola și nuci pecan, alături de o supă aromată de roșii coapte. Culoarea dragostei 💗, nu-i așa?

Seducția continuă cu o porție de paste cremoase cu ciuperci, un gust autentic italian, de te lingi pe degete, la propriu!

Răcoriți-vă apoi cu un desert fin și rafinat, precum tiramisu! Madonna mia, che delizia!

Paste Cremoase Cu CiuperciBy Daniel BredaEu ca persoana, ador toate combinatiile de paste ce nu contin carne, asa ca va propun aceasta reteta de paste cu ciuperci cu o textura foarte cremoasa.
Focaccia cu gorgonzola și nuci pecanBy Flavor TailorsAm meșteșugit o rețetă italiană de focaccia, „croită” cu brânză franțuzească gorgonzola și accesorizată cu nuci pecan. Rezultatul: în 5 minute a dispărut toată din farfurie!

4. Cină: Roz 💕

Roz, roșu….cam așa arată dragostea exprimată în culori! Dacă și relația voastră e una veselă, plină de spontaneitate, culoare și bucurie, acest tip de cină vi se potrivește mănușă! O variantă atipică de burgeri, va fi ceva wow! Deși nu conțin carne, sunt neașteptat de buni, vă garantăm!

Fursecurile ce vi le propunem, tot roz, bineînțeles 🙂 au o textură aparte, crocante la exterior, moi și cremoase la interior! Ele se topesc în gură, iar voi vă topiți de plăcere!

Sper că ați pregătit și pahare, un gin cocktail cu rose limonade e tot ce mai lipsește!

Fursecuri cu zmeură, portocală și ciocolată RubyBy Dulce by AnaȘi așa am mai tăiat o rețetă de pe Bucket List-ul meu dulce. Rețeta pe care am încercat-o îi aparține lui Bruno Albouze ( @brunoalbouze ), un YouTuber popular și după mine un bucătar foarte talentat și creativ. Evident nu m-am putut abține și am făcut câteva modificări, să fie mai pe gustul meu 😀 Am înlocuit coaja de lămâie cu portocale roșii confiate, busuiocul cu fistic tocat și fiindcă nu irosesc niciodată ocazia să folosesc ciocolată, am presărat câteva picături de ciocolată Ruby, pentru un plus de aromă și culoare.
Burgeri vegetarieni cu chifla rozBy petitecuisineO retata perfecta pentru un pranz de duminica. O varianta sanatoasa a mancarii fast- food pe care o puteti personaliza in functie de dorintele si preferintele voastre. Inspirata de aluaturile roz de la Prajiturela am incercat o reteta de chifle roz si pot sa spun ca a iesit minunat! Puteti servi burgerii alaturi de cartofi la cuptor. Pofta buna si spor la treaba!

5. Cină: Deluxe 🥂

Cu această variantă, îl/o vei impresiona indubitabil, (încât dacă nu te-a cerut încă, cu siguranță o va face! 😉) prin amploarea și rafinamentul preparatelor alese.

Nu te speria de complexitatea rețetelor, pentru că sunt la îndemâna oricui și explicate pas cu pas, astfel încât le poți rerpoduce cu ușurință.

Încântă-i papilele gustative cu un tartar de somon cu avocado, urmat de un fel principal vesel, fresh si plin de culoare(exact ca relația voastră)care combină fructe de mare și carne roșie.

Nota finală va fi întregită de o brioșele festive Ferrero Rocher, un desert dulce sărat, care va lăsa loc de câteva săruturi dulci…..sau mai multe 😁

Brioșe festive Ferrero RocherBy Dulce by AnaMi-a fost destul de greu să mă decid ce desert să pregătesc pentru seara dintre ani, dar cred că aceste brioșe o să dispară rapid de pe masă. Sub aspectul festiv se ascund niște brioșe de ciocolată moi și pufoase, umplute cu Nutella, decorate cu o cremă fină de ciocolată și o bomboană Ferrero Rocher deasupra. Se servesc ușor, iar în interior am pus un strat surpriză, crocant și sărat, de covrigei.
Tartar de somon cu avocadoBy Miss WellingtonPentru iubitorii de sushi aceasta reteta este perfecta, deoarece se poate pregati in doar 5 minute in confortul propriei bucatarii. Aveti nevoie doar de un furnizor de peste proaspat de maxima incredere, avand in vedere ca se consuma crud.
Surf and TurfBy Catalin IlieSurf and turf este un fel principal care combină fructe de mare și carne roșie. Se folosește de obicei homar, creveți, caalmari ori scoici, care pot fi gătite în felurite moduri - la abur, grătar ori prăjite. Iar carnea roșie este de obicei de vită.

6. Cină: Ieftin și bun 🤤

Variante de cine luxoase și costisitoare ni se recomandă peste tot. Dar cine spune că o cină cu bani puțini nu poate fi gustoasă și sofisticată?

O supă cremă de mazăre cu iaurt se prepară foarte repede, fiind aromată și fină!

Salata orientală are ingrediente accesibile, care, odata combinate se transformă într-o salată gustoasă și sățioasă!

Plăcinta cu mere este un desert arhicunoscut si megaiubit! Simplă, fragedă și perfectă pentru bugetul alocat cinei noastre! Deci se poate!

Supă cremă de mazăre cu iaurtBy Daniel BredaPentru iubitorii de supe creme, va propun supa crema de mazare cu iaurt, se face foarte usor si este foarte gustoasa.
Salată orientalăBy magda.srecipesSalată rapidă, gustoasă și sățioasă. Dacă dorești o variantă de post poti renunta la ou și telemea și să adaugi fasole rosie din conservă, tofu, porumb sau orice mai ai prin frigider si ti se potrivește.

7. Cină: Fresh & light 🥗

Poți opta pentru un meniu fără carne, o variantă de cină ușoară, dar sațioasă!

Supa cremă de cartofi cu leuștean este simplă și gustoasă și aduce în prim plan un ingredient banal, precum leușteanul, dar de o mare savoare.

Ca fel principal, păstrăm aceeași notă fresh și vă propunem o mâncare ușoară și rapidă : vinete coapte cu telemea.

Desertul, un cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocos, puțin mai special, la fel ca relația voastră, dar extrem de delicios!

Cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocosBy Dulce by AnaContinuăm seria de deserturi sănătoase cu un cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocos. Brânza este înlocuită cu nuci caju și lapte de cocos, iar aromele clasice de lămâie proaspătă și afine dulci lucrează în armonie în acest cheesecake stratificat. Este combinația perfectă de dulce și acru.
Supă cremă de cartofi cu leușteanBy Flavor TailorsO rețetă simplă și gustoasă: supă cremă de cartofi cu leuștean, pentru că leușteanul e un ingredient prea puțin folosit și trebuie să îl punem mai mult în valoare. Vă invit să vă bucurați de toate aromele naturii și să redescoperiți aroma leușteanului!
Vinete coapte cu telemeaBy Daniel BredaDaca salata de vinete este una dintre preferatele romanilor, am zis sa va propun o alternativa de reteta din vinete la fel de gustoasa ca si salata de vinete mult iubita.

8. Cină: Contra cronometru

Știu! Tocmai ai ajuns de la serviciu, însă îți dorești să pregătești o cină completă, savuroasă și rapidă în același timp!

Avem soluția perfectă! Începe cu o gustare ușoară, dar de efect: rulouri cu bacon, branza pufoasa, cheddar si ceapa verde!

Și fiindcă pastele se gătesc rapid, rețeta de spaghete milaneze o faci intr-o clipită, iar apoi te ocupi de desert!

O prajitură ușoară, dar sofisticată! Și ți-a rămas timp și pentru aranjat! 😉

Prajitura cu lapte condensatBy biancaajitaruIn zona mea, cu greu se gasea lapte condensat, iar cand am prins la un magazin mic de bloc lapte condensat, am pus mana pe 2 cutii. Eram asa entuziasmata ca nu stiam ce sa fac prima data. A iesit aceasta prajitura delicioasa, rapida, fara coacere.
Spaghete milanezeBy Ancutsa CuisineAdor bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.

9. Cină: Păcătoasă 😈

Un vulcan de calorii, ingrediente și arome, exact cum îi place românului, aș spune!

Buletele de cașcaval te îndeamnă să le savurezi una câte una, în timp ce vă aruncați priviri pătimașe 🤤, iar flirtul continuă la o felie de pizza plină cu de toate!Încărcată, condimentată, caldă și ademintoare...pizza, nu partenra/partenerul.

La fel că desertul propus, o avalanșă de cacao și ciocolată, cheesecake cu Nutella pentru un moment de răsfăț, în care trebuie să uitați numărul caloriilor 😇!

Pizza by DenisaBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă s-ar putea am mânca pizza în fiecare zi. Știu, și voi la fel! În căutarea blatului de pizza perfect, acum ceva timp am descoperit această variantă, care nouă ni se potrivește cel mai bine, căci ne îndeplinește toate cerințele: este suficient de pufos și cu o crustă crocantă la exterior.
Cheesecake cu NutellaBy Flavor TailorsCheesecake cu Nutella, delicios și cu consistență de mousse, perfect pentru acele momente în care merităm un mic răsfăț și uităm de calorii.
Bulete de cascaval by BiancaBy biancaajitaruCe puteti face cu resturile de branza ramase? Bulete delicioase de cascaval! Foarte delicioase si chiar adorate de copilasi. Reteta este foarte usoara.

10. Cină: Paste în contraste

Dacă vă numărați printre marii iubitori de paste, vă propunem două rețete delicioase de tagliatelle. Una sărată, una dulce! La fel ca dragostea!

Cea cu bacon, pui și sos alb vă va cuceri iremediabil cu finețea gustului său, iar rețeta dulce de tagliatelle, vă spun sincer, că vă va purta undeva în trecut, printre aromele și nostalgia deserturilor
preparate de bunici. Un desert cu suflet! 💗

Alături, puteți servi un vin fiert cu mirodenii, o băutură caldă, ce va umple casa de parfum și pe voi cu bună dispoziție!

Tagliatelle cu mac și sos de prune cu cardamomBy Flavor TailorsCu gândul la copilărie și la bunica, care făcea laște de casă (tăiței lați) cu nucă sau mac, am preparat o porție de paste dulci cu mac, scăldate în sos de prune cu cardamon. Miam, un deliciu!
Vin fiert, cu mirodeniiBy Ancutsa CuisineAm pregătit cu drag pentru ai mei niște vin fiert cu mirodenii. Tata ne povestește ce vin bun îi făcea mama lui când era tânăr. Îi ferea de răceală și se bucurau de săniuș și de lucrurile simple. Astăzi am vrut să recreez și eu un pic din acea atmosferă.