Ce gătim de Paște? Meniu tradițional sau modern?


Ne-am pregătit din vreme pentru Paște, fiindcă nu vrem să ratăm nicio ocazie în care putem pune la cale meniuri fabuloase și mese de poveste.

Și pentru că Paștele se petrece în familie, te invităm să pregătești cu drag unul dintre meniurile îmbelșugate prezentate mai jos.

Iar dacă vrei să-ți creezi propriul meniu ți-am pus la dispoziție cele mai des gătite și apreciate rețete.



0Salată de vinetede szolosi.iSalata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate în sezonul cald. Aroma intensă a vinetelor proaspăt coapte, accentuată de ingrediente aromatice, precum usturoiul, poate fi obținută cu ușurință, fără să fii un maestru al bucătăriei, dacă știi câteva secrete.
0Icre de crapde AlinPriceputuIcre de crap, gustoase și pufoase 🙂
1Saratele cu telemeade Laura SimonaAceste saratele sunt gustarea perfecta pentru musafiri. Merg perfect la un pahar de bere.
0Ruladă de brânzăde GiorgianaUn aperitiv deosebit pentru orice masă festivă și nu numai, este această ruladă de brânză. Dacă vrei să-ți impresionezi invitații, să nu-și lipsească rulada asta de pe masă!
0Bruschete cu roșiide DANIELAO rețetă ușoară, dar sățioasă, pentru serile călduroase de vară.

Felul Întâi

Vezi mai multe rețete
0Supă de legume cu găluștede Cristina TatarusO supă foarte populară, sănătoasă și plină de viamine, bună în orice moment al anului și îndrăgită atât de cei mici, cât și de cei mari!
0Supă cremă de cartofide Viorica IonescuO supă cremă rapidă, cu multe vitamine, super cremoasă, ce poate deveni cu ușurință preferata celor mici, cât și a celor mari!
0Ciorba de burtade MihaiCiorba de burta, chiar daca nu este greu de facut, dar necesita timp pentru gatit.
2Supa de rosiide RuxfoodieSupa crema de rosii , foarte catifelata si gustoasa, perfecta cu smantana si paine prajita.

Felul Principal

Vezi mai multe rețete
0Pulpă de miel cu rozmarinde KristinaPulpa de miel este potrivită pentru orice moment al anului, dar mai ales de Paste. Prepar-o cu rozmarin și va fi pe placul tuturor.
0Cotlete de miel cu cimbrude szolosi.iCotletul de miel cu cimbru este un preparat delicios și ușor de făcut. Va completa perfect orice meniu de Paște !
0Friptură de miel cu usturoi și tocană de cartofi la cuptorde KristinaO pulpă de miel va fi suficientă pentru opt persoane, dacă este însoțită de o garnitură sățioasă de cartofi și este completată cu spată de miel sau de berbecuț. Fă-ți viața ușoară și servește acest fel cu fasole verde sau mazăre și cu spanac înăbușit.
0Pulpe de rațăde AlinPriceputuPulpe de rață confiate servite cu humus, năut prăjit și rodie.
0Ruladă de curcan cu brânză și usturoide iCookCombinați pieptul de curcan, crema de brânză cu usturoi și prosciutto într-un rulou cu totul special. Este o alternativă fabuloasă de Crăciun la o friptură de curcan clasică.

2Morcovi lipicioși cu cimbru și mierede VrobySotează morcovii până se înmoaie, apoi tăvălește-i prin amestecul de miere și condimente. Gustul lor se potrivește foarte bine cu friptura de vită.
0Plăcintă cu dovlecelde Iulia IvaO rețetă de aperitiv de care noi ne-am îndrăgostit. O facem mai ales când avem musafiri sau plecam la drum lung. E foarte buna de luat la pachețel. Fie pe drum, fie la birou sau la școală este oricum la îndemână.
0Salata de fasole boabede Viorica IonescuAceastă salată de fasole boabe simplă și rapidă este potrivită pentru o gustare sănătoasă și sățioasă în timpul postului și nu numai.

Biscuiți, Bomboane și Cornulețe

Vezi mai multe rețete
0Fursecuri cu gemde MariaSzFursecuri fragede cu unt și gem, un deliciu pentru mesele în familie.
0Piersicutele Copilărieide szolosi.iCu siguranță vă amintiți piersicile umplute cu cremă ale copilăriei, erau vedete incontestabile la orice petrecere și erau absolut speciale la acea vreme !
1Biscuiti untosi cu gemde RuxfoodieAcesti biscuiti super fragezi umpluti cu gem, sunt extrem de usor de facut si foarte rapizi , perfecti pentru zilele in care ai chef de ceva rapid si gustos.
0Cornulețe cu rahatde Viorica IonescuRețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post. Din ingrediente simple, economice și acesibile poți obține preparate delicioase, pline de gust și savoare, cum sunt și aceste cornulețe cu rahat.
0Bomboane Raffaellode bleau.corinaO rețetă extrem de ușor de preparat,ieftina și delicioasa
0Biscuiți din aluat nisiposde Axinia DVBiscuiții din aluat nisipos 🍪🍪🍪 ar trebui să fie crocanți la exterior, dar moi și suculenți în interior. Biscuiții din această rețetă au fulgi de ciocolată și nuci, dar puteți să adăugați orice aromă și textură vă place. 😉

0Prajitura „Valurile Dunării”de KristinaPrăjitura Valurile Dunării sau „Donauwelle”, în limba germană, este o prăjitură delicată cu crema de vanilie, ciocolată și vișine, foarte gustoasă și aspectuoasă.
0Prajitura Katide LauraPrajitura Kati, cunoscuta si ca Prajitura cu foaie sfaramata este o reteta veche ungureasca cu blat fraged si crema delicioasa cu aroma intensa de rom
0Prajitura de ciocolata si cocosde Livia D.Daca iubesti ciocolata si nuca de cocos, atunci aceasta reteta este pentru tine. Usor de facut si rapida, aceasta prajitura combina perfect o baza densa cu gust puternic de ciocolata cu nuca de cocos, in timp ce dulceata este bine echilibrata cu ajutorul ciocolatei amaruie folosite.
2Prajitura Snikersde Ami RaduO reteta delicioasa insa contine mult zahar. Recomand a se manca cu responsabilitate la ocazii speciale :)). Tava folosita este de 23x40 cm
2Prăjitura Nanaimode VrobyO prăjitură fără coacere, cu blat crocant, crema aromată, acoperite cu glazura de ciocolata. Unde mai spui ca se face foarte usor!?
0Prajitura cu foi de mierede maliaDulce cum ar trebui sa fie o prajitura, dar si putin acrisoara datorita gemului, aceasta prajitura este potrivita atat pentru perioada sarbatorilor cat si daca vreti un dulce de weekend.

Cozonaci pufosi si deliciosi

Vezi mai multe rețete
0Panettonede KristinaSigur ai gustat deliciosul cozonac italian până acuma. Ei bine, la fel ca și în cazul cozonacului românesc, Panettone e mult mai gustos și mai sănătos dacă îl gătești în casă. În plus, dacă vrei să îl faci cadou, cei dragi vor fi plăcut surprinși să știe că e făcut chiar de tine. Nu e deloc dificil de făcut, însă presupune multă răbdare.
0Cozonac cu nucăde szolosi.iCozonac cu nucă, rețetă de casă care vă garantează obținerea unui desert delicios, aromat și cu umplutură din belșug.
0Pascăde KristinaPasca tradițională, cu brânză dulce, este savuroasă și aromată, preparată din aluat special de cozonac, cu multă brânză proaspătă de vaci, ouă, lapte și stafide. Ideală pentru sărbătorile Pascale.
3Cozonac pufos fără zahărde cuciresellajoaca.roCozonac pufos și aromat... Vă sună a Crăciun? Nouă daaaa 💓 Dacă tot v-am lăudat aluatul meșterit pentru covrigii umpluți, folosit chiar și pentru melci/trandafiri umpluți, am zis că e cazul să îl încercăm și sub formă de cozonac, căci numai mâine nu-i poimâine și vine Crăciunul 😍 A fost cea mai bună decizie, iar anul acesta vom avea cel mai cel cozonac: pufos, cu multă umplutură aromată și dulce, chiar și fără zahăr adăugat. Vă puteți convinge singuri doar încercându-l, dacă fotografiile și laudele noastre nu sunt de ajuns! 🤭
0Cozonac italienescde KristinaCozonacul italienesc se servește de obicei la sărbători cu lapte sau ceai, fiind un produs gustos și sănătos, ușor de preparat acasă.

0Tort cu morcovde KristinaCopil fiind, când mi s-a propus pentru prima oară să mănânc o prăjitură cu morcovi, am refuzat. Amestecul mi se părea absurd : o legumă în desert! Din fericire, am abandonat prejudecata și mă răsfăț frecvent cu această prăjitură clasică din patiseria anglo-saxonă. Încercați și dumneavoastră această prăjitură incredibilă, pentru care Gillemette propune o rețetă deosebit de gustoasă !
0Tort Diavolode Axinia DVUn tort "intunecat", umed, aerisit, bogaaaat in ciocolata!
0Tort de catifea roșiede KristinaAceastă prăjitură de catifea roșie sau „red velvet” este un dulce clasic american foarte cunoscut. Deși este de ciocolată, își datorează numele faptului că printre ingrediente se află și sfeclă. Aceasta dă blatului culoarea și aspectul de catifea roșie. Leguma nu schimbă cu nimic gustul de cacao, desertul încântându-i chiar și pe fanii prăjiturii cu ciocolată.
0Sarlotă cu căpșunide szolosi.iFrumoasă ca o zi de vară ! Straturi de spumă de căpșuni, fructe și pandișpan, totul într-o cetate de pișcoturi de șampanie crocante.
0Tort cu vișine din Pădurea Neagrăde KristinaCine nu are destul timp pentru coacerea acestui tort cu vișine clasic îl poate prepara cu aluat de-a gata, din comerț. Se cumpără de la o patiserie bună un blat cu aceleași ingrediente și se ornează.

Ouă Vopsite

[unitegallery oua_vopsite]